Pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš posetio Suboticu

Subotica je obrazovni centar ovog regiona i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje nastaviće da pruža podršku obrazovanju u ovom gradu, poručio je pokrajinski sekretar, Mihalj Njilaš. Njilaš se prilikom posete Subotici sastao sa gradonačelnikom, Bogdanom Labanom, kao i sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika sa teritorije Grada.
U poslednje 3 godine u sektor obrazovanja u Subotici uloženo je oko 380 miliona dinara. Ova sredstva zajednički su obezbedili Grad Subotica, Republička i Pokrajinska vlada, podsetio je gradonačelnik, Bogdan Laban i dodao da je cilj ulaganja u škole da se nastavnicima i učenicima obezbede što kvalitetniji uslovi za rad.
Prilikom sastanika sa gradonačelnikom, Njilaš je istakao da je njegov sekretarijat u poslednje 3 godine izdvojio ukupno 165 miliona dinara za obrazovne ustanove, nevladine organizacije i udruženja sa teritorije Grada Subotice. Od tog iznosa 144 miliona dinara uloženo je u obrazovanje.
Njilaš je podsetio da su u budžetu AP Vojvodine i ove godine predviđena sredstva za obrazovanje i dodao da je školama širom Vojvodine novac najpotrebniji zbog obnove školskih zgrada, odnosno za rekonstrukciju krovova i sanitarnih čvorova, kao i za postavljanje izolacije. Nakon sastanaka u Gradskoj kući, Njilaš je obišao tri škole u Subotici, kao i osnovnu školu u Čantaviru. Ove vaspitno-obrazovne ustanove u proteklom periodu dobile su novac od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.