ponedeljak , 6 jul 2020
Naslovna / Društvo / Pojačana kontrola vozača teretnih vozila i autobusa

Pojačana kontrola vozača teretnih vozila i autobusa

Ove nedelje saobraćajna policija na putevima Srbije sprovešće pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcija je međunarodnog karaktera i od danas je počela u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).
Saobraćajna policija će, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u saobraćaju, vršiti pojačanu kontrolu pravilne upotrebe tahografa i poštovanja propisa vezanih za vreme upravljanja vozilom.
Prema vozačima kod kojih se otkriju prekršaji vezani za vreme upravljanja vozilom, nepropisno korišćenje pauza i odmora, kao i prekršaji vezani za tahografe, njihovu zloupotrebu i neposedovanje odgovarajuće dokumentacije, biće preduzete mere propisane Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i AETR sporazumom.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, saobraćajna policija tokom ove akcije pojačano će kontrolisati i prekršaje vezane za vožnju pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci, kao i nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Smernice za rad na otvorenom pri visokim temperaturama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *