nedelja , 18 mart 2018
Naslovna / Društvo / Podrška za otvaranje novih radnih mesta

Podrška za otvaranje novih radnih mesta

 

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela Pokrajinsku uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava iz Budzetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine. Na taj način stvoreni su svi pravni uslovi za operativno delovanje na privlačenju novih domaćih i stranih investicija, u skladu sa prioritetima Pokrajinske vlade o ubrzanom ekonomskom razvoju.

Ovom uredbom uređuju se dve mere. To su podrška za otvaranje novih radnih mesta i mera za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu opreme privrednih društava. Korisnici podsticajnih sredstava mogu biti mala, srednja i velika privredna društva, u skladu s propisima kojima se uređuje dodela državne pomoći. Sredstva za podsticaje, koji će se dodeljivati na osnovu konkursa, obezbeđena su u Budzetskom fondu za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine. Obim, izvori i raspored sredstava za sprovođenje ovih mera, kreiranih uz podršku Razvojne agencije Vojvodine, obezbeđena su rebalansom pokrajinskog budzeta za 2017. godinu u iznosu od 350 miliona dinara. Na osnovu zaključaka koji su doneti na sastanku predsednika Pokrajinske vlade sa republičkim ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o zajedničkim aktivnostima koji se odnose na obnovu ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač AP Vojvodina, Pokrajinska vlada danas je usvojila informaciju o raspodeli 44 miliona dinara iz pokrajinskog budzeta, za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za rekonstrukciju više gerontoloških centara, domova za decu i mlade bez roditeljskog staranja i za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, kao i domova za smeštaj odraslih i starijih lica sa intelektualnim teškoćama.

Na današnjoj sednici, za direktora Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine” Novi Sad, na period od četiri godine imenovan je Predrag Knežević, diplomirani pravnik iz Subotice.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Shoppi Retail Park obeležava 2.godine rada

Povodom obeležavanja dve godine rada Shoppi retail parka u našem gradu, tokom vikenda posetioce očekuju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *