nedelja , 23 februar 2020
Naslovna / Kultura / Počeo festival „Hrizantema“

Počeo festival „Hrizantema“

Otvaranjem izložbe “Besmrtna” i projekcijom filma “Lavirint” sinoć je u Art bioskopu “Aleksandar Lifka” otvoren 7. Međunarodni festival “Hrizantema”. Do nedelje će posetioci manifestacije imati priliku da pogledaju 45 fantazi i horor filmova, uz brojne prateće programe.

Po rečima organizatora, ove godine pristigao je rekordan broj filmova za festival- čak 247 filmova iz celog sveta, a najviše sa španskog govornog područja. Selektori su odabrali 45 filmova koje će publika moći da pogleda do nedelje kada se festival završava. Najvažnija novina ovogodšnjeg izdanja Festivala “Hrizantema” je što su svi filmovi titlovani, osim na engelski i na srpski jezik.

Kako ističe jedan od selektora ovogodišnjeg Festivala i član žirija, glumac Vladimir Grbić, značaj “Hrizanteme” ogleda se u tome što prikazuje filmove kratke forme što publika nema često mogućnosti da vidi. Ovaj festival predstavlja i priliku da se novi, mladi autori ostvare i kažu nešto o svetu koji nas okružuje.

Festival “Hrizantema” zatvara se u nedelju u 20 časova dodelom nagrada za najbolje filmove festivala, a do tada će posetioci moći da uživaju, osim u filmovima koji se prikazuju u Art bioskopu “Aleksandar Lifka” i u brojnim pratećim sadržajima poput radionica za decu, koncerata, predstava i književnih večeri. Ulaz na sve sadržaje je besplatan, a detaljan program Festivala zainteresovani mogu pogledati na: www.hrizantemafest.org. Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Izložba „Dijanina deca“

U vestibilu Gradske kuće u subotu sa početkom u 18 časova, biće održano svečano otvaranje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *