petak , 5 jun 2020
Naslovna / Kultura / Počeo 11. „Desire Central Station“

Počeo 11. „Desire Central Station“

Predstavom M.I.R.A., u subotu je na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta otvoren 11. “Desire Central Station “, festival savremenog teatra. Tokom 8 festivalskih dana publika će na više lokacija u gradu imati priliku da pogleda predstave iz 9 zemalja.

Već 11 godina Festival “Desire Central Station” za publiku otvara vrata sveta savremenog pozorišta modernog, alternativnog ili eksperimentalnog karaktera. Tokom 8 festivalskih dana publika će imati priliku da pogleda predstave iz 9 zemalja. Iz pozorišta “Deže Kostolanji” poručuju da oni svaki dan žive Festival jer se savremenim teatrom bave tokom cele godine, a ne samo za vreme trajanja festivala.

Festival je otvorila predstava M.I.R.A. Bitef teatra čiju režiju i koncept potpisuje Andraš Urban. Ova predstava je posvećena Miri Trailović, povodom 30 godina od osnivanja Bitef teatra. Ova predstava, kako Urban ističe, posvećena je svim ljudima koji su ozbiljno menjali kulturnu svest na ovim prostorima.

Sutra će posetioci Festivala imati priliku da u Savremenoj galeriji od 18 časova pogledaju performans i izložbu Jožefa Nađa, dok će od 19 časova na sceni “Jadran” biti odigrana turska predstava “Dolap”, za koju je koncept i režiju osmislio Mustafa Kaplan. Iste večeri od 21 čas će u pozorištu “Deže Kostolanji” “Apolo 111″ teatar iz Bukurešta izvesti “Medejine momke” u režiji Andreja Mažerija.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Filmski festival na Paliću od 8. do 14. avgusta

Ovogodišnje, dvadeset sedmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se u novom terminu, od 8. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *