subota , 19 oktobar 2019
Naslovna / Društvo / Počelo uklanjanje divlje deponije u Hajdukovu

Počelo uklanjanje divlje deponije u Hajdukovu

Nakon dve decenije započet je projekat uklanjanja jedne od najvećih divljih deponija u našem gradu, u Mesnoj zajednici Hajdukovo. Projekat uklanjanja deponije realizuje Udruženje građana Zeleni Subotice, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i lokalne samouprave.

Divlja deponija u Mesnoj zajednici Hajdukovo dugačka je oko 450 metara, a za prva tri sata rada, sa ove površine odneto je oko 50 kubika smeća. Prema rečima Bojana Šoralova, koordinatora projekta i predsednika Udruženja građana Zeleni Subotice, za potpuno fizičko uklanjanje otpada biće potrebno oko dvadesetak dana. Nakon uklanjana deponije, Mesna zajednica ovaj prostor planira da stavi pod video nadzor, kako bi se sprečilo dalje odlaganje otpada na otvorenom prostoru. Projekat uklanjanja divlje deponije u Mesnoj zajednici Hajdukovo, podržalo je Ministarstvo zaštite životne sredine, koje je za ove potrebe izdvojilo 700.000 dinara na konkursu za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine. Projekat je podržao i Grad Subotica.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Mirović obišao radove na rekonstrukciji dva objekta Gerontološkog centra

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, pokrajinski sekretar Predrag Vuletić i direktor Kancelarije za upravljanje javnim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *