četvrtak , 9 jul 2020
Naslovna / Ekonomija / Počeli zvanični razgovori sa Misijom MMF-a
Nbs Snižava Ciljanu Stopu Inflacije Za 2017. I 2018. Godinu regarding Nbs Srbija - Office Furniture Ideas

Počeli zvanični razgovori sa Misijom MMF-a

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da su današnjim plenarnim sastankom u toj instituciji započeli zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja boravi u Beogradu od 28. januara do 5. februara.
Delegaciju Srbije predvodi guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, koja je i guvernerka Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a delegaciju Misije MMF-a Džejms Ruf.
U razgovorima su učestvovali i predstavnici ministarstava finansija i privrede Vlade Srbije.
Tokom posete Misije MMF-a biće razmatrano sprovođenje programa makroekonomskih i strukturnih reformi, koji je podržan Instrumentom za koordinaciju politika.
Instrument je odobren Srbiji u julu 2018. godine, savetodavnog je karaktera i ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava.
Program ima za cilj povećanje nivoa investicija, dalji rast zaposlenosti u privatnom sektoru, smanjenje sive ekonomije i ubrzanje reformi.
Tokom posete Misije MMF-a razgovaraće se i o izgledima i projekcijama za period od 2019. do 2020. godine.
Istovremeno, biće najavljene teme za konsultacije po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda, koje će za Republiku Srbiju biti obavljene tokom tekuće godine.
Redovne konsultacije obavljaju se sa svim zemljama članicama u okviru sprovođenja nadzorne funkcije Međunarodnog monetarnog fonda.
U okviru konsultacija, članovi Misije analiziraće celokupna privredna kretanja u Republici Srbiji, kao i ekonomske politike i mere.
Prethodne konsultacije po članu IV Statuta Međunarodnog monetarnog fonda sa Republikom Srbijom obavljene su krajem avgusta 2017. godine, navodi se u saopštenju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sve prodavnice Grupe Univerexport, povodom praznika koji su pred nama, od danas 15.4. do petka 17.4. rade produženo

Sve prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet), povodom praznika koji su pred nama, od danas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *