nedelja , 22 septembar 2019
Naslovna / Kultura / Počeli šesti „Zavičajni dani“

Počeli šesti „Zavičajni dani“

U Velikoj većnici Gradske kuće, sinoć su svečano otvoreni šesti “Zavičajni dani”. Ovu manifestaciju svake godine organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga u cilju očuvanja srpske tradicije, kulture i vrednosti.
Šeste po redu “Zavičajne dane” otvorio je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban koji je istakao značaj ove manfestacije za grad.
Direktor Pokrajinskog fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Duško Ćutilo rekao je da mu je drago što je Grad prepoznao značaj ove manifestacije, i dodao da na prostoru Vojvodine postoji više od 70 zavičajnih udruženja koja neguju kulturu, tradiciju i običaje srpskog naroda.
Gost jučerašnje svečanost bila je i pesnikinja iz Crne Gore, Milica Bakrač kojoj je Savez srpskih udruženja uručio povelju.
Predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, Borivoje Vukajlović podsetio je da ovaj savez 10 zavičajnih udruženja, te dodao da je ova manifestacija od velikog značaja za sve članove.
Šesti “Zavičajni dani” koji se održavaju pod sloganom “Udruženi u različitosti” trajaće do nedelje, a Subotičanima će se predstaviti veliki broj učesnika u 16 programskih celina.

https://youtu.be/LLh7jCA-JcE

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Aleksandra Radović održala koncert na Letnjoj pozornici

Aleksandra Radović jedna od najpopularnijih pop pevačica održala je koncert na letnjoj Pozornici na Paliću …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *