ponedeljak , 28 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Počeli preventivni pregledi i čišćenje dimnjaka pred predstojeću grejnu sezonu

Počeli preventivni pregledi i čišćenje dimnjaka pred predstojeću grejnu sezonu

Radnici JKP „Dimničar“ počeli su sa preventivnimn pregledima i čišćenjem dimnjaka pred predstojeću grejnu sezonu. Iz preduzeća apeluju na građane da omoguće prilaz odžacima i da se u slučaju nepravilnosti obrate dežurnoj službi „Dimničara“.

Dimničar, Petar Frejberg, nam je rekao da najveći problem prave vlasnici kuća, jer njihovo odsustvo iz domaćinstava onemogućava dimničarima da očiste i provere dimnjake. Kako je naglasio, preko 30% požara nastaje upravo zbog neočišćenog dimnjaka i dodao da preporučuje se dva puta godišnje provera dimnjaka.

JKP „Dimničar“ ima ukupno 28 radnika, vodi i čisti oko trideset hiljada ložišta na čvrsto gorivo i preko devet hiljada domaćinstava koja lože putem gasa. Prema rečima direktora preduzeća, Predraga Masatilovića, prvi krug provere i čišćenja dimnjaka traje do prvog oktobra, ali kako direktor ovog preduzeća navodi, dimničari čiste i proveravaju dimnjake tokom cele godine.
Izjava; Predrag Mastilović – direktor JKP „Dimničar“
Oni koji žele da zakažu čišćenje i pregled dimnjaka u svojim kućama, to mogu izvršiti putem telefona 553-072. I preporuka iz Dimničara preporučuju da očišćeni dimnjaci predstavljaju meru bezbednosti požara i velika ušteda energije.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U procesu komunikacije gluvih i nagluvih osoba uloga prevodioca je ključna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *