petak , 5 jun 2020
Naslovna / Društvo / Počela Dečja nedelja

Počela Dečja nedelja

Pod sloganom „Da pravo svako – dete uživa lako“ ove nedelje obeležava se Dečja nedelja. Dečija nedelja ove godine obeležava značajan jubilej, 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta.

U OŠ “Ivan Goran Kovačić” obeležavanje Dečje nedelje započeto je debatom učenika 5. i 6. razreda na temu: “Maloletnici na internetu- da ili ne?” dok su đaci sedmih i osmih razreda debatovali na temu markirane garderobe. Stavovi osmaka po pitanju kupovine markirane garderobe su različiti.

Teme o kojima su danas debatovali, učenici su sami odabrali i sami se pripremali za raspravu. Cilj organizovanih debata je da učenici nauče da argumentovano iznose svoje stavove i da uvažavaju mišljenje drugih iako se razlikuje od njihovog.

OŠ “Ivan Goran Kovačić” raznolikim aktivnostima u koje su uključena sva deca koja pohađaju ovu školu, obeležava Dečju nedelju. Za vreme trajanja Dečje nedelje časovi će biti skraćeni, a posle časova održavaće se različite aktivnosti u organizaciji Učeničkog parlamenta.

Pored mnogobrojnih zabavnih i edukativnih dešavanja, učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić” će tokom ove nedelje sakupljati školski pribor za đake u školama “Žarko Zrenjanin” i “Dositej Obradović”. Takođe, na nivou škole i grada je raspisan literarni i likovni konkurs na temu: “Različitosti nas spajaju”, a najbolji radovi biće proglašeni u četvrtak.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

27. rođendan Yu Eco radija

Pre 27. godina na Svetski dan zaštite životne sredine 5. juna YU Eco radio počeo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *