ponedeljak , 21 januar 2019
Naslovna / Društvo / Po obrok iz Narodne kuhinje od danas će dolaziti 1.200 korisnika

Po obrok iz Narodne kuhinje od danas će dolaziti 1.200 korisnika

Lista korisnika Narodne kuhinje od danas je proširena za 100 korisnika

Po obrok iz Narodne kuhinje od danas će dolaziti 1.200 korisnika, što je za stotinu korisnika više nego u proteklih šest godina. Iz budžeta Grada je za potrebe rada Narodne kuhinje u ovoj godini izdvojeno 31 milion 266 hiljada dinara, što je polovina potrebnih sredstava, a drugu polovinu obezbeđuju Crveni krst Srbije i Centar za socijalni rad.

Nada Mijatović je stanovnik MZ ,,Novo selo“, a korisnik Narodne kuhinje decenijama. Rekla nam je da joj mnogo znači topli obrok koji dobija jer naknada koju prima kao invalid jedva premašuje devet hiljada dinara na mesečnom nivou.

Iz Gradske organizacije Crveni krst ističu da je sve veći broj dece koji su korisnici Narodne kuhinje, taj broj trenutno iznosi dve stotine i šestoro dece uzrasta od dve do četrnaest godina što je najveći broj dece korisnika do sada. Primetan je trend rasta socijalno ugroženih građana zbog čega je došlo do proširenja liste korisnika na čemu će nastaviti da se radi i u buduće poručuju iz Gradske organizacije Crveni krst.

Narodna kuhinja u našem gradu postoji od 1993.godine. Mesne zajednice ,,Zorka“ i ,,Peščara“ su najbrojnije po broju korisnika, a MZ ,,Novo selo“ koju smo danas obišli danas je podeljeno 90 obroka. U našem gradu u dvadeset Mesnih zajednica se svakodnevno deli topli obrok dok se u trinaest ruralnih mesnih zajednica dele paketi hrane najugroženijim sugrađanima.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Na Bačkim Vinogradima sprečen pokušaj krijumčarenja papagaja

Carinici su na prelazu Bački Vinogradi, u saradanji sa policijom, sprečili krijumčarenje sedam papagaja, među …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *