utorak , 14 jul 2020
Naslovna / Društvo / Penzioneri snabdeveni paketima pomoći

Penzioneri snabdeveni paketima pomoći

Narodna skupština Srbije ukinula je vanredno stanje i time smo se vratili u normalan život, ali to ne znači da neke mere uvedene tokom borbe sa koronavirusom neće ostati na snazi. Apelujem, zato, na naše sugrađane da se i dalje pridržavaju mera koje je Vlada propisala, a koje su još uvek na snazi, jer virus nije iščezao – rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, u obraćanju javnosti povodom ukidanja vanrednog stanja. U takvoj situaciji, podvukao je, potrebno je da budemo disciplinovaniji nego što smo ikad bili i da u svim kontaktima držimo određenu distancu, nosimo maske i rukavice. Briga o našim najstarijima i dalje je primarna, jer su upravo oni najranjivija kategorija. Upitan da li su penzioneri koji imaju niža primanja dobili obećanu pomoć grada, on je naglasio: – Okončali smo podelu paketa i snabdeli blizu 15.000 naših najstarijih sugrađana odnosno penzionera čija su primanja ispod 30.000 dinara. Paketi su sadržali osnovne životne namirnice i podeljeni su preko volontera po Mesnim zajednicama, na kućne adrese našim penzionerima. Sa blizu 2.000 paketa snabdeli smo i najugroženije, odnosno najsiromašnije porodice. – Podeljeno je, takođe, oko 30.000 litara natrijum-hipohlorita za dezinfekciju površina kako našim građanima, tako i obrazovnim ustanovama i ustanovama kulture, institucijama i javnim preduzećima. Preko 10.000 maski i oko 5.000 pari rukavica podelili smo našim građanima koji su nam se obratili za pomoć – precizirao je gradonačelnik Subotice.Ustanove socijalne zaštite, privatne gerontološke centre i Udruženja građana u oblasti socijalne zaštite Grad je, takođe, snabdeo zaštitnim
 maskama i sredstvima za dezinfekciju, uporedo radeći na svakodnevnoj i pojačanoj dezinfekciji javnih površina, posebno onih najfrekventnijih i onih u okolini zdravstvenih ustanova u ustanova u kojima borave stari.Siguran u nameri da se u punoj meri nastavi sa merama na zaštiti zdravlja naših sugrađana u narednom periodu, on je podsetio da će to biti dugotrajan zadatak bez obzira na činjenicu da se moramo okrenuti poslu, podizanju privrede i nastavku razvojne politike koju Subotica vodi. -Briga o zaštiti zdravstvenog stanja svojih sugrađana biće jedan segment stalnog zadatka u nastojanjima da život Subotičana učinimo što kvalitetnijim- napominje Laban i naglašava da pobeda još nije proglašena. – Blizu nje smo, i u ovom trenutku najvažnije je da počnemo da radimo, uz sve mere opreza, kako bismo omogućili brži ekonomski oporavak i rast.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Cvetanje ambrozije i ostalih biljaka

Ovo je period u godini kada je prisutno sve više cvetanja ,naročito ambrozije jer sve …

Jedan komentar

  1. Zašto su neki penzioneri dobili pomoć-paketa neki nisu?,Moja mama na primer nije dobila,a ima manje primanje od onih koji su dobili paket.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *