utorak , 22 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Otvorena senzorna soba u OiSŠ „Žarko Zrenjanin“

Otvorena senzorna soba u OiSŠ „Žarko Zrenjanin“

Od danas će učenici OiSŠ “Žarko Zrenjanin” imati na raspolaganju senzornu sobu koja će im pomoći da uz visokostručne tretmane i uz adekvatnu tehnologiju unaprede svoj psiho-fizički razvoj. Senzorna soba je dar kompanije “Lidl” koja je obezbedila 500.000 dinara za opremanje prostora. Senzorna svečano je otvorena na dan škole.

Tretmani dece predškolskog i školskog uzrasta u senzornoj sobi važni su za psiho-fizički razvoj dece koja pohađaju specijalnu OiSŠ “Žarko Zrenjanin”. Senzorna soba namenjena je deci koja imaju intelektualnih poteškoća, problema u razvoju govora, deci sa autizmom i sličnim stanjima.

Po rečima sekretarke Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmine Stevanović donacija kompanije “Lidl” pravi je primer povezivanja privrednika u gradu sa obrazovanjem i lokalnom samoupravom.

Kompanija “Lidl” Srbija je krajem prošle godine otvorila prve prodavnice u Srbiji, a među njima bila je i prodavnica u Subotici. U želji da uzvrate gostoprimstvo i pomognu tamo gde je potrebno ova kompanija je u dogovoru sa predstavnicima škole “Žarko Zrenjanin” kupila opremu neohodnu za oprema senzorne sobe u vrednosti od oko pola miliona dinara.

Opremanje senzorne sobe pomogao je i Soroptimist klub Subotica koji je humanitarnim koncertom u saradnji sa Italijanskim kulturnim centrom “Piazza Italia” prikupio novčana sredstva kojim je škola kupila klima uređaj za senzornu sobu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

„Filmharmonija“ na Trgu

Na centralnom gradskom trgu juče i prekjuče subotička publika imala je priliku da uživa u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *