subota , 6 jun 2020
Naslovna / Društvo / Otvorena izložba u Gerontološkom centru

Otvorena izložba u Gerontološkom centru

U holu doma Dudova šuma Gerontološkog centra otvorena je izložba slika pod nazivom „Ples u bojama“. Izloženi radovi nastali su u okviru radno-okupacione terapije i inspirisani su slikama poznatih svetskih slikara.

Ana Gavran Peić šest meseci je u Gerontološkom centru u Domu „Dudova šuma“. Ana je jedna od 15 stanaraki ovog doma čije su slike izložene danas u holu doma. Ona kaže da jako voli da slika i da joj prijaju aktivnosti koje su im na raspolaganju u Gerontološkom centru. Ana je bila inspirisana „Mona Lizom“ Leonarda Da Vinčija.

Izložene slike nastale su u okviru radno-okupacione terapije i inspirisane su slikama poznatih svetskih slikara. Cilj ove vrste terapije je da popuni vreme koje je ranije bilo opredeljeno odlaskom na posao i drugim aktivnostima.

Grad je ove godine izdvojio 40 miliona dinara za Gerontološki centar, što predstavlja povećanje od 16% u odnosu na prošlu godinu.

Izloženi radovi inspirisani su delima velikana, poput: Vinsenta Van Goga, Pabla Pikasa, Salvadora Dalija, Fride Kalo i Endija Vorhola.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

U toku izgradnja stanova za izbegla lica

U Ulici Ive Senjanina započeta je izgradnja stanova kojima će biti rešeno stambeno pitanje za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *