četvrtak , 2 jul 2020
Naslovna / Kultura / Otvorena izložba „S Božjom pomoći“

Otvorena izložba „S Božjom pomoći“

U okviru manifestacije “Dužijanca 2017“ sinoć je u Gradskom muzeju otvorena izložba „S Božjom pomoći“ posvećena ženskoj tradicionalnoj odeći. Izložbu fotografija i bunjevačke ženske nošnje priredili su Udruženje bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ i Katoličko društvo „Ivan Antunović“.

Tradicionalna izložba „S Božjom pomoći“ ove godine posvećena je najreprezentativnijim primercima ženske bunjevačke nošnje. Na izložbi su predstavljeni delovi odeće, koje su žene na ovim prostorima nosile posebno na velike crkvene praznike u periodu od poslednje četvrtine 19. do polovine 20. veka.

Izložba je prema rečima predsednika Udruženja bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“, Marinka Pijukovića, dugo i pažljivo pripremana a sve sa idejom da se mladi upoznaju sa tradicionalnom ženskom bunjevačkom odećom.

Za posetioce izložba će biti otvorena do 4. septembra. Izložbu su podržali pokrajinski sekretarijati za kulturu i obrazovanje kao i Grad Subotica.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Mirjana Karanović dobitnica nagrade „Aleksandar Lifka“

Ovogodišnja dobitnica nagrade “Aleksandar Lifka”, koju tradicionalno dodeljuje Festival evropskog filma Palić, je domaća glumica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *