subota , 30 maj 2020
Naslovna / Društvo / Otvoren rekonstruisani granični prelaz Bajmok

Otvoren rekonstruisani granični prelaz Bajmok

Modernizovani granični prilelaz Bajmok, čija rekonstrukcija je trajala godinu i po dana, danas je otvoren. U rekonstrukciju ovog graničnog prelaza uloženo je ukupno 2,1 milion evra, od toga 1,8 miliona iz pretristupnih fondova, a ostatak novca obezbeđen je iz državnog budžeta.
Svečanosti povodom otvaranja rekonstruisanog graničnog prelaza prisustvovali su ministar finansija, Siniša Mali, šef delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici, pomoćnik ministra za evropske integracije, Branko Budimir i direktor Uprave carina, Miloš Tomić. Rekonstruisani granični prelaz, koji će omogućiti brži i jednostavniji protok ljudi i robe, predstavlja još jedan primer uspešne saradnje Srbije i Evropske unije, poručio je ministar finansija, Siniša Mali.
Prelaz ima sve neophodne uslove za uspostavljanje autobuskog saobraćaja, a on, kao ni do sada, neće biti otvoren za teretnjake. U okviru novoizgrađenog prelaza nalaze se po dve saobraćajne trake na ulazu i izlasku iz zemlje, što je dvostruko više nego pre.
Šef delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici rekao je da je postojala potreba za povećanjem efikasnosti ovog prelaza.
Granični prelaz Bajmok radi od 7 do 19h, ali postoje uslovi za uvođenje 24-časovnog radnog vremena.
U toku je rekonstrukcija prelaza Sot na granici sa Hrvatskom, a u planu je i potpuna rekonstrukcija graničih prelaza Gostun i Kotroman, najavio je ministar Mali.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Drugi probni završni ispit u ponedeljak i utorak

Učenici završnih razreda osnovnih škola u ponedeljak i utorak će polagati drugi probni završni ispit. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *