sreda , 19 jun 2019
Naslovna / Kultura / Otvoren 17. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Otvoren 17. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

U Vestibilu Gradske kuće, otvaranjem izložbe pod nazivom “Sto godina pre i posle 1918.”, autorke Kate Kuntić, započeo je 17. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva. Celokupan program festivala ove godine posvećen je stogodišnjici održavanja Velike narodne skupštine.

Autorka izložbe pod nazivom “Sto godina pre i posle 1918.”, Kata Kuntić, podsetila je da je program ovogodišnjeg festivala u znaku Velike narodne skupštine, koja je održana pre jednog veka, i dodala da je cilj izložbe da predstavi činjenice o životu Bunjevaca pre, kao i posle Velike narodne skupštine.

Izložbu je otvorila predsednica Nacionalnog saveta Bunjevaca, dr Suzana Kujundžić Ostojić. Ona je tom prilikom izjavila da su kroz izložbu predstavljene važni segmenti istorije Bunjevaca.

Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva nastavlja se sutra,kada će, u Velikoj većnici Gradske kuće, od 19h biti održana Svečana akademija pod nazivom 2Sto godina od opredeljenja”, a festival se završava u petak, Stogodišnjim bunjevačkim balom, koji će biti upriličen u restoranu “Spartak S”.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Predstava „Priča se po gradu“ oduševila Subotičane

Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć je odigrana jedna od trenutno najpopularnijih predstava “Priča se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *