utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Društvo / Održano predavanje ,,Još uvek vozim“

Održano predavanje ,,Još uvek vozim“

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda i povećanja bezbednosti mladih učesnika u saobraćaju održano je predavanje ,,Još uvek vozim“. Predavači su osobe sa invaliditetom koji su invalidnost stekli u saobraćajnim nezgodama. Organizatori predavanja su Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Učenici trećeg razreda srednje medicinske škole sa kojima smo razgovarali rekli su nam da je predavanje ostavilo jak utisak na njih. Oni su opazili da su nakon predavanja u većoj meri postali svesni opasnosti i posledica koje može doneti prebrza vožnja u alkoholisanom stanju.

Prema rečima Slavoljuba Avdića iz Šapca koji je član paraplegičara punih jedanaest godina, cilj kampanje ,,Još uvek vozim“ i predavanja jeste da se učenicima omogući da na osnovu nečijeg lošeg iskustva nauče koje greške treba da izbegnu, kako da budu odgovorni vozači i da se zaštite od katastrofalnih i kobnih posledica saobraćajnih nesreća. On je istakao da ima želju da podeli svoja iskustva sa mladim ljudima kako bi time uticao na povećanje svesti vozača i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

Predavanja koja se odnose na prevenciju saobraćajnih nezgoda kod mladih, koji su visoko rizična grupa, uspešno su održana u trideset gradova u našoj zemlji, a planirano je organizovanje predavanja na višem nivou kako bi bilo uključeno što više mladih ljudi. Do sada je ovim predavanjima prisustvovalo oko 15.000mladih.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja vikendom od 15h do 5h, nema šetnje kućnih ljubimaca između 20 i 21h

Svim građanima R. Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *