nedelja , 21 jul 2019
Naslovna / Društvo / Održano Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola

Održano Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola

U Politehničkoj školi održano je Državno takmičenje iz fizike koje je okupilo 369 najboljih mladih fizičara iz oko 50 srednjih škola iz Srbije. Ovo je 57. po redu Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola, a najboljima će diplome biti dodeljenje sutra u Velikoj većnici Gradske kuće.

Aranđel Bokurski ima 17. godina i učenik je Gimnazije “Uroš Predić” iz Pančeva. On je jedan od 369 učenika iz Srbije koji učestvuju na Državnom takmičenju iz fizike za učenike srednjih škola. Aranđel je i u osnovnoj i u srednjoj školi učestvovao na takmičenjima iz fizike za koju koju kaže da mu je zanimljiva. Do sada je tri puta osvajao treće mesto na Državnom takmičenju iz ovog predmeta.

Najbolji mladi fizičari Srbije na nivou srednjih škola, okupili su se danas u našem gradu kako bi pokazali svoje poznavanje ove prirodne nauke koja za mnoge još uvek predstavlja bauk. Predsednik komisije za takmičenje i docent na Fizičkom fakultetu u Beogradu, Božidar Nikolić smatra da su takmičenja dobar način da se nauka afirmiše pogotovo zbog činjenice da je se mnogi plaše.

Politehnička škola je danas i sutra domaćin 57. Državnog takmičenja iz fizike za učenike srednjih škola. Po rečima direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove ovo je za školu velika čast. Među 369 takmičara iz Srbije, 3 učenika iz subotičkih srednjih škola plasirala su se na ovo takmičenje.

Svečana dodela diploma najuspešnijim takmičarima biće upriličena sutra u 10 časova u Velikoj većnici Gradske kuće.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 18.07.2019.

Info blok 18.07.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *