četvrtak , 9 jul 2020
Naslovna / Uncategorized / Održana tribina „Vojvodino-deca ti se rađala“, „Subotico- deca ti se rađala“

Održana tribina „Vojvodino-deca ti se rađala“, „Subotico- deca ti se rađala“

U Plavoj sali Gradske kuće održana je tribina sa ciljem promovisanja mera populacione politike na teritoriji Vojvodine i Grada Subotice pod sloganom “Vojvodino – deca ti se rađala”, “Subotico -deca ti se rađala”. Organizator tribine bilo je Udruženje “Korak sigurnosti”.

Iz Udruženja “Korak sigurnosti” poručuju da je važno razmatrati, sagledavati i pronalaziti rešenja koja bi dovela do toga da mi kao društvo ali i pojedinci postanemo svesni da su neophodne promene u društvenom ponašanju po pitanju rađanja i broja dece, te da se treba, pre svega, osloniti na sopstvene resurse. Isto tako smatraju da je neophodno pratiti mere Republičke i Pokrajinske Vlade, ali i lokalne samouprave.

Grad Subotica je u odnosu na prethodnu godinu izdvojio oko 1,8% više sredstava za oblast socijalne zaštite i mere socijalne politike.

Po rečima pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predraga Vuletića, Pokrajinska vlada je u 2016. godini izdvojila 216 miliona dinara, a u 2018. godini 727 miliona dinara za demografiju i populacionu politiku. Pored već postojećih demografskih mera na teritoriji AP Vojvodine, pokrajinska Vlada ove godine u septembru je uvela novu meru kojom je porodicama sa troje i četvoro dece omogućeno da unaprede stambeni prostor za šta je izdvojeno 63 miliona dinara, dok će od 1.januara 2019. godine sve majke koje rode treće ili četvrto dete, a nezaposlene su dobiće pomoć u iznosu od 15.000 dinara.

Učesnici tribine su, pored predstavnika lokalne i Pokrajinske vlasti bili i stručnjaci iz srodnih oblasti.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Dnevni doček Nove Godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *