sreda , 15 jul 2020
Naslovna / Kultura / Održana radionica u okviru projekta Rediscover

Održana radionica u okviru projekta Rediscover

Gradski muzej realizovao je radionicu čiji je cilj da se predstave najbolji načini prezentovanja jevrejske kulturne baštine u našem gradu. Ova radionica deo je projekta pod nazivom Rediscover u okviru Interreg programa.

Projekat Rediscover ima za cilj da se arhitektonska, kulturna i nematerijalna baština prikaže na način na koji će obogatiti turističke proizvode i doživljaje, te da se izražajno prikaže jevrejsko stanovništvo i njihova zaostavština. Projekat Rediscover sprovodi se sa još šest Podunavskih zemalja, odnosno gradova poput Segedina, Temišvara, Banja Luke.

Gradski muzej Subotica u okviru projekta organizovao je radionicu čiji je cilj da se sa relevantnim stručnjacima razmene mišljenja, te da se na najbolji način ispune zadaci. Jedan od ciljeva je i omogućiti dostupnost informacija zainteresovanim građanima na najatraktivniji način.

Radionici su prisustvovali stručnjaci iz oblasti turizma, poznavaoci jevrejske kulture, lokalni istoričari, stručnjaci za marketing. Prema planu kraj projekta očekuje se u oktobru ove godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Od sutra se otkazuju sve kulturne aktivnosti u Biblioteci

Iako je prvobitno bilo planirano da “Leto u biblioteci” na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke svakodnevno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *