Održana konferencija „Voda za održivi razvoj“

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je konferencija „Voda za održivi razvoj“ povodom Evropske nedelje održivog razvoja i Svetskog dana zaštite životne sredine. Organizator konferencije je JKP „Vodovod i kanalizacija“ pod pokroviteljstvom Skupštine Grada.

Skupu su između ostalih, prisustvovali i đaci iz 8 odeljenja subotičkih osnovnih škola, koji su nakon konferencije na Centralnom gradskom trgu imali priliku da vide kako radi vodna stanica. Na trgu su bila postavljena specijalizovana vozila za edukaciju koja sadrže elemente vodovodne i kanalizacione infrastrukture i kućnih instalacija. Deca su svesna toga koliko je voda bitna za svakodnevni život.

Svečana konferencija u Velikoj većnici Gradske kuće ima za cilj da edukuje decu i zainteresovane građane o očuvanju vodnih resursa, a ove godine akcenat je bio na racionalnoj potrošnji vode.

U povodu obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, sutra JKP „Vodovod i kanalizacija“ otvara vrata svim zainteresovanim sugrađanima. Građani će moći da pogledaju proizvodnju i prečišćavanje pijaće vode na Vodozahvatu I, kao i proces prečišćavanja otpadnih voda na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.