nedelja , 27 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Održana akcija učenika Medicinske škole za sugrađane

Održana akcija učenika Medicinske škole za sugrađane

Učenici Srednje medicinske škole ispred apoteke u centru grada, održali su zdravstvenu akciju za sve Subotičane. Na ovaj lep, ali pre svega koristan gest učenika i njihovih profesora, sugrađani su odgovorili sa zahvalnošću.
Priliku da provere krvni pritisak, nivo šećera u krvi i indeks telesne mase imali su građani u okviru zdravstvene akcije koju su realizovali učenici Medicinske škole zajedno sa svojim profesorima. Po rečima sugrađana, ovakve akcije im veoma znače i treba češće da se održavaju, a ni reči hvale za vredne i ambiciozne đake nisu izostale.
Učenici trećeg razreda uz podršku profesora sproveli su akciju, koja je kako kažu, idealna prilika da se praksa i teorija objedine kao i prilika za konkretan rad sa sugrađanima. Po rečima učenika ova akcija je uspešna, jer bez obzira na izmerene vrednosti, svi građani koji su učestvovali bili su zahvalni zbog brze kontrole opštih parametara zdravlja.
Povodom akcije napravljeni su i flajeri sa referentnim vrednostima, na osnovu kojih su sugrađani mogli da sagledaju zdravstvenu sliku, ali i pored toga da dobiju stručne savete ukoliko je to bilo potrebno, navode iz škole.
Cilj ove akcije jeste pre svega promovisanje zdravlja kod naših sugrađana, ali i podrška učenicima da u što većoj meri stiču iskustvo i praktično znanje u toku školovanja, poručuju iz škole.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Posle kratke i teške bolesti jutros je preminuo Mirko Grlica, istoričar i muzejski savetnik Gradskog muzeja

Grlica rođen je u Subotici 6. avgusta 1956. godine. Diplomirao je na smeru istorija na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *