sreda , 19 septembar 2018
Naslovna / Društvo / Održana akcija „Pokrenimo srce“

Održana akcija „Pokrenimo srce“

U sklopu tradicionalne akcije „Pokrenimo srce“, pored stručnog skupa, koji je održan u Gradskoj kući, Dom zdravlja, organizovao je, na gradskom trgu, i edukaciju, čiji cilj je bio da se za reanimaciju obuči što veći broj laika , u kojoj su, pored učenika svih ovdašnjih srednjih škola, učestvovali i medicinski tehničari iz Subotice i Sombora.

Luka Ivanišević, učenik drugog razreda Srednje medicinske škole, već tri godine , kao edukator prve pomoći u osnovnim školama, učestvuje u tradicionalnoj akciji, koju Dom zdravlja, pod nazivom „Pokrenimo srce“, četvrtu godinu zaredom organizuje na gradskom trgu.

Porema njegovim rečima, jako je bitno da što veći broj naših sugrađana zna kako treba da započne proces reanimacije, ako se slučajno naiđe na osobu koja je iznenada doživela srčani zastoj i nema svest i disanje.

Pored edukacije građana, u svečanoj sali Gradske kuće, održan je i stručni skup, koji predstavlja dodatni doprinos da se i kod nas izgradi siguran i odgovoran sistem društvene zajednice, po pitanju što boljeg zdravstvenog stanja svih naših građana.

Nadamo se da je i ovogodišnja akcija „Pokrenimo srce“ opravdala cilj svog organizovanja i da je još veći broj Subotičana obučen kako treba reagovati u prva četiri ključna minuta prilikom srčanog zastoja

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Platforma „Office 365 education“ biće uvedena i u pojedine subotičke škole

Platforma „Office 365 education“ biće uvedena u 52 škole u Vojvodini, a među tim vaspitno-obrazovnim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *