nedelja , 19 maj 2019
Naslovna / Zdravstvo / Održana akcija davanja krvi „Humani Božić“

Održana akcija davanja krvi „Humani Božić“

U prostorijama Crvenog krsta u subotu je održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi “Humani Božić”, a humanost na delu pokazalo je nekoliko desetina građana. Ovu akciju organizuje Crveni krst u saradnji sa Službom za transfuziologiju Opšte bolnice, a ona je održana po 16. put.
Iz Crvenog krsta podsećaju da je cilj ove akcije da se prikupi dovoljna količina krvi koja će biti u funkciji pacijenata kojima je krv potrebna. Na akciju “Humani Božić” i ove godine davaoci su dolazili u prtanji dece koju su, u skladu sa predstojećim praznicima, zabavljali animatori.
Iz Službe za transfuziologiju Opšte bolnice podsećaju da Subotičani imaju visoko razvijenu svest o značaju dobrovoljnog davanja krvi i dodaju da su rezerve krvi u Opštoj bolnici stabilne.
Dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina, koja nema neku akutnu infekciju ili hroničnu bolest, a ima minimum 50 kilograma. Svi oni koji žele da daju krv to mogu učiniti radnim danima od 7 do 10 h u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Obeležen Međunarodni dan sestrinstva

Iako su često prisutne mnoge poteškoće i prepreke, svaka medicinska sestra treba da pruži svoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *