subota , 4 april 2020
Naslovna / Društvo / Održana 9. sednica Skupštine grada

Održana 9. sednica Skupštine grada

Na 9. sednici Skupštine grada najveću raspravu izazvalo je donošenje odluke o prestanku rada Stambeno-kreditno pronatalitetnog fonda, kao i imenovanje Gordane Guberinić na mesto v.d. direktora Art bioskopa „Aleksandar Lifka“. Odbornici su odlučivali i o planovima detaljne regulacije za pojedine gradske zone, kao i laureatima priznanja dr Ferenc Bodrogvari.

Odbornici grupe Pokret za građansku Suboticu oštro su se protivili donošenju Odluke o ukidanju Stambeno-kreditno pronatalitetnog fonda, posebno zbog činjenice da sve više mladih napušta naš grad. Takođe, lider Pokreta, Jene Maglai najavio je da će zatražiti vanrednu sednicu Skupštine zbog najavljene izgradnje smeštajnih kapaciteta za migrante.

Na donošenje Odluke o prestanku rada Stambeno kreditno pronatalitetnog fonda zahvaljujući kojem je prošle godine do krvova nad glavom došao veliki broj sugrađana, predstavnici vlasti su se odlučili po nalogu DRI, jer njegovo funkcionisanje nije u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Ipak, najveću raspravu izazvalo je imenovanje Gordane Guberinić, koja je po struci inženjer agroekonomije na mesto v.d.direktora Art bioskopa „Aleksandar Lifka“. Glavna zamerka opozicije odnosila se na nedostatak njenih kvalifikacija za upravljanje ustanovom kulture.

Odbornici su odlučivali i o planovima detaljne regulacije za pojedine delove grada. Takođe, doneta je odluka da priznanje dr Ferenc Bodrogvari ove godine ponesu Ivan Halasević, Laura Kozma i Ema Pešti.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Viziri za medicinske radnike u Gerontološkom centru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *