utorak , 22 maj 2018
Naslovna / Ekonomija / Održan seminar na temu „Proaktivna odgovornost zaposlenih“

Održan seminar na temu „Proaktivna odgovornost zaposlenih“

U Regionalnoj privrednoj komori održan je seminar na temu „Proaktivna odgovornost zaposlenih-generator poslovnog uspeha“, Seminaru su prisustvovali rukovodioci kompanija sa iskustvom u međunarodnom biznisu, kao i predstavnici lokalnih samouprava.

Kako uspeh jedne kompanije ne zavisi samo od znanja i veština zaposlenih, nego i od njihove odgovornosti učesnicima je predstavljena američka metodologija poznata kao program proaktivne odgovornosti. Srbija je jedna od sedam zemalja Evrope u kojima se sprovodi ova metodologija, čiji je cilj da omogući transformaciju načina razmišljanja zaposlenih.

Seminar je ogranizovan u okviru Centra za edukaciju Regionalne privredne komore, a prisustvovali su mu predstavnici kompanija koje posluju na međunarodnom tržištu, kao i predstavnici lokalnih samouprava i drugih preduzeća.

Kroz radioničarski rad učesnici seminara su se bavili razlikom između pozivanja na odgovornost i preuzimanja odgovornosti, opisa radnog mesta i rezultata koje bi trebalo postići, prevencijom i prevazilaženjem izgovora, kao i tehnikama za aktiviranje proaktivne odgovornosti kod saradnika.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

U Srbiji 10 odsto više kompanija u stečaju

U Srbiji se trenutno vodi 2.080 stečajnih postupaka što je za deset postupaka više nego …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *