nedelja , 22 septembar 2019
Naslovna / Društvo / Održan okrugli sto: “Pravni okvir, održivost i razvoj filmskih klubova u prekograničnom regionu Srbija-Mađarska“

Održan okrugli sto: “Pravni okvir, održivost i razvoj filmskih klubova u prekograničnom regionu Srbija-Mađarska“

Kako bi došli do odgovora na koji način i po kom pravnom okviru funkcionišu filmski klubovi u prekograničnom regionu Srbija-Mađarska juče je na Otvorenom univerzitetu održan okrugli sto pod nazivom: “Pravni okvir, održivost i razvoj filmskih klubova u prekograničnom regionu Srbija-Mađarska“. Organizatori okruglog stola bili su Otvoreni univerzitet Subotica i Centar za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina.

Jedan od učesnika okruglog stola bio je i segedinski bioskop “U centru” u okviru kojeg rade tri filmska kluba. Po rečima rukovodioca ovog bioskopa, Eve Sabo, rukovodioca ovog bioskopa, u Mađarskoj filmski klubovi deluju pri tradicionalnim bioskopima kojih ima oko 40. Međutim, ova oblast u Mađarskoj nije do kraja uređena te postoje mnoge nedoumice po pitanju njihovog funkcionisanja.

Okrugli sto “Pravni okvir, održivost i razvoj filmskih klubova u prekograničnom regionu Srbija-Mađarska“ organizovan je sa ciljem da se dođe do odgovora na pitanje koji bi bio najbolji način organizovanja i funkcionisanja filmskih klubova.

Okrugli sto okupio je predstavnike filmskih klubova i kulturnih centara iz Srbije i Mađarske. Jučerašnji događaj samo je jedna od aktivnosti u okviru IPA prekograničnog projekta “FILMY” koji zajednički realizuju Otvoreni univerzizet Subotica i Centar za organizaciju događaja i medijskih aktivnosti iz Segedina.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Svetski dan borbe protiv Alchajmerove bolesti

U susret obeležavanju Svetskog dana borbe protiv Alchajmerove bolesti, u Gerontološkom klubu „Kertvaroš“ održano je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *