nedelja , 26 maj 2019
Naslovna / Kultura / Održan koncert „Prijatelji za decu sa KiM“

Održan koncert „Prijatelji za decu sa KiM“

Na Gradskom trgu, sinoć je održan koncert pod nazivom “Prijatelji za decu sa Kosova i Metohije”, koji je priređen za mališane iz južne srpske pokrajine koji su došli u posetu Subotici. Deca sa KiM već 11 godinu zaredom, u okviru akcije “Deci Kosova i Metohije sa osmehom , zajedno u školskim klupama” dolaze u Suboticu, gde borave kod svojih vršnjaka.

Ana Maksimović iz Velikog Ropotova u opštini Kosovska Kamenica, zahvaljujući akciji “Deci Kosova i Metohije sa osmehom, zajedno u školskim klupama” već 4. put boravi u Subotici, Kako kaže, i ove godine, ona i njeni drugari jedva su čekali da pođu put Subotice kako bi se ponovo sreli sa starim prijateljima, ali i stekli nove. Anina velika želja je da drugare iz Subotice ugosti u svom domu na KiM.

Akcija “Deci Kosova i Metohije sa osmehom, zajedno u školskim klupama” prvi put je realizovana 2008. godine, a od tada u Subotici je boravilo preko 500 mališana. Ono što je jedna najvećih vrednosti, a ujedno i cilj ove akcije jeste sklapanje prijateljstava, a deca i po završetku posete najčešće ostaju u kontaktu.

Pored brojnih aktivnosti koje su organizivane za decu sa KiM, u njihovu čast juče je, na Gradskom trgu, održan i koncert. U pratnji orkestra RTS-a, pod rukovodstvom Siniše Vićentijevića, nastupili su Danka Stojiljković, Aleksandar Ilić, Đorđe Čavić, Violeta Radić i Snežana Babić Sneki. Nešto kasnije, nastupila je i Dragica Radosavljević Cakana.

Ove godine u Suboticu je doputovalo 43 mališana iz južne srpske pokrajine, anjih su ugostile 43 porodice iz OŠ “Sonja Marinković”, “Jovan Mikić” i “Jovan Jovanović Zmaj”.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Kiš radioničari za 14. rođendan fondacije „Danilo Kiš“

U Omladinskom klubu “Skladište” u petak sa početkom u 19 časova, polaznici radionica Fondacije “Danilo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *