subota , 17 novembar 2018
Naslovna / Kultura / Održan koncert kojim je obeleženo 149. godina rada Muzičke škole

Održan koncert kojim je obeleženo 149. godina rada Muzičke škole

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održan koncert kojim je obeleženo 149. godina rada Muzičke škole u Subotici. Koncert su otvorili profesori-članovi gudačkog kvarteta ,,Garden kvartet“, a zatim su nastupali učenici i gosti iz Hrvatske i Mađarske.

Učesnici koncerta sa kojima smo razgovarali su nam otkrili da im je veliko zadovoljstvo što su svojim nastupima mogli da doprinesu proslavi godišnjice škole koja traje skoro vek i po.

Prema rečima Dragane Nikolić, direktorke Muzičke škole u ovogodišnji koncert klasične muzike bio je posvećen delima poznatog kompozitora Franca Šuberta.

Koncert je obeležio nastup jedanaestogodišnje učenice Maje Potkoš koja koja je svirala harfu- jedan od najzahtevnijih instrumenata. Direktorka ističe da je koncert svake godine veoma posećen, a da je ove godine publika uživala u zvuku harfe koji se retko čuje u našem Gradu.

Učesnici koncerta pored domaćina, profesora i učenika subotičke Muzičke škole, bili su i učenici dve novosadske muzičke škole zatim gosti iz Osjeka, Segedina, Beograda i Sombora. Sledeće godine Muzička škola proslavlja jubilej stotinu i pedeset godina rada, a pripreme za taj događaj su već započete poručuju iz škole.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Održana svečana akademija “Braća uvek-uvik zajedno”

U okviru obeležavanja 100. godišnjice od ulaska srpske vojske i oslobođenja grada u Velikom ratu, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *