subota , 26 septembar 2020
Naslovna / Poljoprivreda / Održan 8. Sajam semena u Starom Žedniku

Održan 8. Sajam semena u Starom Žedniku

U Starom Žedniku, u subotu je održan osmi po redu Sajam semena u oranizaciji Zemljoradničke zadruge “Stovet”. Ovaj tradicionalni sajam i ove godine okupio je veliki broj poljoprivrednika kao i izlagača.
Poljoprivrednik iz Starog Žednika, Stipan Šarčević, koji se zajedno sa sinom bavi ratarstvom i stočarstvom, kaže da se već upoznao sa svim novim hibridima, ali uprkos tome sajam u svom selu ne propušta. Kako kaže, ovakvi događaji su važni i za promociju sela.
Tradicionalni Sajam semena u OŠ “Pionir”, u Starom Žedniku, okupio je blizu 500 poljoprivrednika iz okoline Subotice, ali i celog okruga. Na sajmu je ove godine zabeležen rekordan broj izlagača. Iz ZZ “Stovet” navode da broj posetilaca, ali i izlagača potvrđuje da su ovakvi događaji dobra prilika da se zemljoradnici upoznaju sa novim proizvodima najčuvenijih kompanija.
Na sajmu je učestvovalo trideset izlagača, a od toga 14 semenskih kuća koje su poljoprivrednicima predstavile hibride najnovije generacije. Kao i svih prethodnih godina, kompanije “Pionir” i “BC hibridi” učestvovale su na sajmu u Starom Žedniku, te zemljoradnicima predstavile novu ponudu pred prolećnu setvu.
U sklopu sajma održano je i nekoliko predavanja. Direktor PSS, Damir Varga, predstavio je rezultate N-min analiza zemljišta i govorio o prihrani ozimih useva, dok je o tome kako očuvati zemljište govorio privatni savetnik Florian Farkaš.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Počela žetva uljane repice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *