sreda , 30 septembar 2020
Naslovna / Sport / Odlicni rezultati AK Spartak na prvenstvu Srbije za pionire u Dvoran

Odlicni rezultati AK Spartak na prvenstvu Srbije za pionire u Dvoran

Dana 10.02.2018. u Beogradu u atletskoj dvorani na „Vojnoj akademiji“ je održano Prvenstvo Srbije za pionirke i pionire u dvorani u Atletici na kome je učstvovala i mala ali odabrana ekipa atletskog kluba Spartak iz Subotice i ostvarila odlične rezultate uz izuzetnu borbenost i samopregor.

Dario Bašić Palković (2003) kojeg trenira Kalmar Zvezdan je u trci na 800m osvojio treće mesto sa rezultatom 2.11:41 u izuzetno uzbudljivoj i borbenoj trci u kojoj su se taktika, snaga volje i sprinterska sposobnost svih 8 najboljih 800 metraša starijih pionira u Srbiji ogledali do same linije cilja. Bila je to borba najboljih predstavnika klubova u kojima se u Srbiji radi na srednjim prugama čime e pokazalo da Subotica ima živu tradiciju i aktivno znanje da istrenira najbolje srednjeprugaše.

Podsećamo da se za ovu trku kvalifikovao i Maksim Puškar (2004) koji je bio pored Darija bio jedan od najvećih favorita za medalje ali se razboleo u zadnji čas od gripe koja je poslednih sedmica izuzetan problem u Subotici.

Oba naša atletičara osamstometraša su samo nekoliko dana ranije na Otvorenom prvenstvu Beograda protiv praktično istih protivnika ostvarili 3 i 4 mesto (Dario 3, Maksim 4) čime su pokazali da su spremni za prvenstvo države koje se odigralo u subotu na stazi voljne akademije

https://www.facebook.com/413440045482821/videos/940923176067836/

Osim Daria odličan plasman je ostvarila i Ines Matković (2004) koja je zauzela izuzetno 4 mesto u trci na 300m sa rezultatom 44,36 uprkos što je mladja u katergoriji i što nema često prilike da trenira sprint u zatvorenom prostoru. Ona je te probleme savladala izuzetnonm borbenošću i pokazala da je svetla budućnost subotičkog sprinta.

 

Naše najmladje atletičare još očekuju prventsvo Srbije za mladje pionire te Otvoreno prvenstvo beograda za mladje Juniore i onda pripreme za letnju sezonu gde očekujemo još bolje rezultate

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Školica MOK „Spartak“ uspešno radi već skoro tri godine

Naša ekipa bila je na treningu mlađih selekcija Muškog odbojkaškog kluba „Spartak“. Kao što i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *