ponedeljak , 20 maj 2019
Naslovna / Društvo / Od septembra 3 nova obrazovna profila u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

Od septembra 3 nova obrazovna profila u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

U Tehničkoj školi “Ivan Sarić” od početka naredne školske godine učenici će se edukovati u 3 nova obrazovna profila. U pitanju su: mehaničar motornih vozila, električar i tehničar za robotiku.

Na trećem stepenu biće otvorena 2 nova obrazovna profila u novoj školskoj godini: mehaničar motornih vozila na Mađarskom nastavnom jeziku i električar na Srpskom jeziku. Učenici će tokom školovanja na smeru mehaničar motornih biti obučavani za vožnju i nakon završenog školovanja će imati položenu B kategoriju, a ovaj obrazovni profil predstavlja spoj automehaničara i autoelektričara. Smer električar daće učenicima veštine i znanja iz oblasti elektroinstalacija i elektro mehanike za mašine i opremu.

Novi četvorogodišnji obrazovni profil od septembra ove godine u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” biće tehničar za robotiku. Ovaj obrazovni profil pohađaće učenici na Mađarskom nastavnom jeziku, a đaci će biti obučeni za rad u svim industrijskim granama u kojima se koriste roboti.

Sva tri nova obrazovna profila u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” su po dualnom modelu obrazovanja, što znači da će učenici pored teorijske imati i praktičnu nastavu u kompanijama. Na smeru mehaničar motornih vozila biće upisano 15 učenika koji će zajedno sa profilom bravar-zavarivač činiti jedno odeljenje. Na smeru za električara biće otvoreno 30 mesta, a isto toliko i za tehničara za robotiku. Iz škole poručuju da i naredne školske godine planiraju da upišu 420 učenika u 14 odeljenja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Poslednjih godina primetan pad u korišćenju SOS telefona

U toku prethodne godine oko 500 naših sugrađana koristilo je usluge SOS telefona. Za ovu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *