utorak , 11 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Od januara 2019. godine pomera se starosna granica za odlazak u penziju za žene

Od januara 2019. godine pomera se starosna granica za odlazak u penziju za žene

Od 1. januara 2019. pomera se starosna granica za odlazak u penziju za žene, tako da će pripadnice lepšeg pola u penziju moći sa 62 godine i 6 meseci života i minimum 15 godina radnog staža. Takođe, u novoj godini doći će i do pomeranja granice za odlazak u prevremenu penziju i za muškarce i za žene.

Za manje od mesec dana doći će do pomeranja starosne granice za penzionisanje žena za 6 meseci. Tako će uslov za penziju umesto 62 godine života kao što je sada, biti 62 godine i 6 meseci života i minimum 15 godina radnog staža.

Nova godina donosi novine i za muškarce i za žene koje se tiču odlaska u prevemenu penziju. Naime, za muškarce se starosna granica pomera za 8 meseci, a za žene 6 meseci radnog staža. I dalje će oni koji odlaze u prevremnu penziju imati trajno umanjenje iznosa penzije za 0,34% mesečno.

Prema podacima subotičke filijale PIO Fonda u Subotici je u oktobru 2018. godine bilo 32.613 penzionera sa prosečnim iznosom penzije od 27,198 dinara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Počeo kamp srpske tradicionalne muzike

Jedan komentar

  1. Ja sam predala zahtev za penziju,a kako nisam dugo dobijala odgovor iz PIO,odlucila sam da taj postupak umesto mene vodi agencija Ino Consulting i verujte mi da se nisam nimalo pokajala. Imam samo reci hvale za ove profesionalne i divne ljude kojima su klijenti na prvom mestu i koji sve resavaju za kratak period. Topla preporuka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *