sreda , 8 jul 2020
Naslovna / Društvo / Očekivan porast broja obolelih

Očekivan porast broja obolelih

Od kada je u martu ove godine registrovan prvi slučaj infekcije kovidom 19, broj obolelih od ove zarazne bolesti raste, a stručnjaci objašnjavaju da je to očekivano jer je u pitanju nova zarazna bolest na koju niko od nas nije otporan.

Povećanje broja obolelih od infekcije kovid 19 je normalno i očekivano jer je reč o novoj zaraznoj bolesti koja se pojavila u sredini u kojoj niko protiv ove bolesti nema imunitet, objašnjava epidemiolog ZZJZ Subotica, dr Nebojša Bohucki.

Visoke letnje temperature i povećano UV zračenje neće uticati na smanjenje broja obolelih od infekcije kovid 19, budući da se radi o kapljičnoj infekciji protiv koje ne postoje specifične mere zaštite u vidu vakcine.Kako bismo mogućnost širenja ovog virusa sveli na minimum, stručnjaci ponavljaju koliko je važno nositi zaštitne maske prilikom boravka u zatvorenom prostoru, kao i da je osim zaštittnih maski, važno i održavanje fizičke distance i redovna i češća higijena ruku.

Podsećamo, da je nacionalni Krizni štab pre 2 dana doneo odluku po kojoj su zaštitne maske obavezne u gradskom i međugradskom prevozu, kao i da se preporučuje nošenje maski u javnim ustanovama, poštama, bankama, prodavnicama i tržnim centrima.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Uručen ugovor za energetsku sanaciju GK „Bajnat“ vredan 5,4 miliona dinara

Radovi na energetskoj sanaciji GK “Bajnat” trebalo bi počnu krajem leta, a završetak radova planiran …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *