ponedeljak , 3 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Obogaćeni jednosmenski rad u OŠ „Vuk Karadžić“ u Bajmoku

Obogaćeni jednosmenski rad u OŠ „Vuk Karadžić“ u Bajmoku

OŠ “Vuk Karadžić” u Bajmoku jedna je od oko 200 škola u Srbiji koje su uključene u pilot projekat Minitarstva prosvete pod nazivom Obogaćeni jednosmenski rad, čija relizacija je započela početkom nove školske godine. Ovaj projekat podrazumeva da deca nastavu pohađaju samo pre podne, dok je posle podne rezervisano za razne radionice i aktivnosti koje se sprovode u školi. Takođe, deca imaju mogućnost da u školi, zajedno sa nastavicima i učiteljima, odrade domaće zadatke.
Učenici OŠ “Vuk Karadžić” u Bajmoku mogli su da izaberu koje radionice, odnosno sekcije će pohađati nakon redovne nastave u školi. Svako je aktivnosti birao na osnovu sopstvenih interesovanja, a čini se da su kreativne radionice i radionice plesa najzanimljivije đacima nižih razreda.
Koncept jednosmenskog obogaćenog rada dopada se roditeljima u Bajmoku. Kako kažu, ovaj projekat omogućio je deci u seoskim sredinama da pohađaju vannastavne aktivnosti, a da ne moraju zbog toga da putuju u grad. Značajno je i to što deca u školi odrade domaće zadatke, smatraju roditelji.
U OŠ “Vuk Karadžić” dugi niz godina nastava se odvija u samo jednoj smeni, ali iz škole objašjavaju da uključenost u projekat Ministarstva prosvete podrazumeva da se osim nastave, u školi održavaju i brojne neobavezne vannastavne aktivnosti. Učenicima nižih razreda ponuđeno je devet aktivnosti, dok je učenicima viših razreda na raspolaganju osam aktivnosti. Takođe, pažljivo je popunjeno i vreme između nastave i početka aktivnosti.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Hapšenje zbog ugrožavanja sigurnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su D. M. 1986. godište iz Subotice zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *