subota , 11 jul 2020
Naslovna / Društvo / Obezbeđeno 60,1 miliona dinara za sufinansiranje aktivnosti 15 nacionalnih saveta nacionalnih manjina

Obezbeđeno 60,1 miliona dinara za sufinansiranje aktivnosti 15 nacionalnih saveta nacionalnih manjina

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore kojima je obezbeđeno 60,1 miliona dinara za sufinansiranje aktivnosti 15 nacionalnih saveta nacionalnih manjina koje imaju registrovano sedište na teritoriji Vojvodine.
Za sufinansiranje redovne delatnosti nacionalnih saveta u 2018. godini izdvojeno je 47,1 miliona dinara, dok je 13 miliona dinara opredeljeno za razvojne delatnosti. Predsednik Mirović je naglasio da kada govorimo o nacionalnim manjinama govorimo o svima nama, o AP Vojvodini i Srbiji, o zajedništvu i zajedničkim problemima i nastojanjima da se ti problemi reše. On je dodao da je stoga jedan od najvažnijih zadataka za Pokrajinsku vladu podrška radu nacionalnih saveta nacionalnih manjina. „Zato smo tokom od 2016. godine do danas, u kontinuitetu povećavali obim sredstva za aktivnosti nacionalnih saveta“, kazao je Mirović. On je i dodao da su u 2018. godini po konkursu za podršku aktivnosti nacionalnih saveta sredstva uvećana za pet odsto, i izrazio uverenje da će izdvajanja u budućnosti biti veća. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio je da je višegodišnja praksa dodele sredstva za aktivnosti nacionalnih saveta potvrda posvećenosti Pokrajinske vlade očuvanju i unapređenju položaja nacionalnih zajednica u Vojvodini.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U dvorištu Subotičanina pronđeno 8 ptica strogo zaštićenih vrsta

Po prijavi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbija, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *