subota , 11 jul 2020
Naslovna / Društvo / Obeležena stogodišnjica SKJ

Obeležena stogodišnjica SKJ

Polaganjem cveća na Trgu žrtava fašizma i kod Spomenika komunistima i skojevcima, Komunisti Subotice obeležili su stogodišnjicu od osnivanja Komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije.
Ovom prilikom član Gradskog komiteta Komunista Subotice , Olajoš Nađ Mikloš, poručio je da iako je prošlo 100 godina od osnivanja partije , komunista još ima i da je između ostalog to bila jedina partija Jugoslavije koja je pozvala na borbu protiv fašizma.
Komunisti zajedno sa radnicima, seljacima i inteligencijom ugradili su sebe u profilisanje i razvoj Subotice navode iz Udruženja komunista Subotice. Na lokalnom nivou ostvareni su važni rezultati, gde je Subotica postala značajni privredni centar tog perioda, poručio je član Gradskog komiteta Komunista Subotice Ivan Kinčeš
Gradski komitet Komunista Subotice broji 40 članova uz oko 100 simpatizera. U okviru obeležavanja stogodišnjice grupa od 8 članova komunista Subotice, prisustvovaće svečanoj sednici koja se održava sutra u Beogradu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U dvorištu Subotičanina pronđeno 8 ptica strogo zaštićenih vrsta

Po prijavi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbija, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *