utorak , 22 septembar 2020
Naslovna / Kultura / Novogodišnji koncert Crkvenog hora „Sveti Roman Melod“

Novogodišnji koncert Crkvenog hora „Sveti Roman Melod“

Novogodišnjim koncertom, u Velikoj većnici Gradske kuće, članovi Crkvenog hora “Sveti Roman Melod” sinoć su obeležili veliki jubilej- 20 godina rada pod vođstvom dirigenta Dragane Nikolić. Koncert je i ove godine bio humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namenjena su mladoj Subotičanki Lenki Vidaković.
Članovi hora su muzički amateri, ljudi koji se bave različitim profesijama, a koji gaje ljubav prema horskom pevanju i duhovnoj muzici. Među njima je već više od 10 godina naša sugrađanka Jovanka Svrkota koja u Crkvenom horu “Sveti Roman Melod” peva još od gimnazijalskih dana.
Jučerašnji koncert bio je podeljen u dva dela. U prvom delu izvodila se duhovna, a u drugom delu svetovna muzika. Kao gosti, po prvi put, nastupili su članovi muškog hora Karlovačke bogolovije “Sveti Arsenije Srmenac”. Uprkos tome što imaju svoje profesije, članovima Crkvenog hora “Sveti Roman Melod” nije teško da nakon radnog dana dolaze na probe, a redovni su i na nedeljnim liturgijama, rekla je dirigent Dragana Nikolić koja sa istim elanom hor vodi već pune dve decenije.
Sav prihod od koncerta namenjen je našoj sugrađanki Lenki Vidaković, koja je stara 21 mesec, a kojoj je odmah po rođenju operisano više udruženih srčanih mana. Kao psledica postoperativnog toka javila su se i neurološka oštećenja. Novac prikupljen na koncertu Lenkini roditelji upotrebiće za kupovinu potrošnog medicinskog materijala koji svakodnevno koriste za negu devojčice.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ponovo počeo sa radom dečji crkveni hor „Emanuil“

Nakon duže pauze, dečji crkveni hor “Emanuil” ponovo je počeo sa radom. Tokom prošle nedelje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *