nedelja , 29 mart 2020
Naslovna / Društvo / Novo igralište u vrtiću „Mandarina“

Novo igralište u vrtiću „Mandarina“

Nakon 30 godina vrtić “Mandarina” na Radijalcu dobio je novo igralište. PU “Naša radost” je u saradnji sa Mađarskim nacionalnim savetom obnovila ovo igralište, a u planu je da se u narednom periodu obnove igrališta u još dva objekta “Naše radosti”.

PU “Naša radost” počela je sa obnavljanjem dečjih igrališta u vrtićima. Prvi objekat koji je dobio novo igralište je vrtić “Mandarina” na Radijalcu. Veći deo sredstava, 700.000 dinara, je kroz kupovinu novih rekvizita obezbedio Mađarski nacionalni savet. “Naša radost” je iz sopstvenih sredstava obnovila postojeće rekvizite: obnovljene su konstrukcije starih ljuljaški i postavljena su nova sedišta i lanci, obnovljene su klupe i peščanici u čijoj obnovi su učestvovali i roditelji.

Dečje igralište u vrtiću “Mandarina” prvo je u nizu koje “Naša radost” ima u planu da obnovi. Iz ove ustanove najavljuju da je u planu da do kraja godine još dva objekta dobiju nova igrališta. Kako kažu, u planu je da se posao na obnavljaju igrališta u vrtićima nastavi i naredne godine.

Iako igralište u “Mandarini” još uvek nije zvanično završeno, jer je ostalo posipanje zemljom određenih delova igrališta, kao i ispunjavanje peščanika, čim su postavljeni novi rekviziti našli su se na udaru vandala. Naime, na novoj ljuljaški koja je postavljena pre nekoliko dana, isto veče bio je presečen kanap i uzet nosač, te je u PU “Naša radost” odlučeno da se svi rekviziti na igralištu kod kojih je to moguće, skidaju i unose u objekat po završetku radnog vremena kako ne bi bili na udaru vandala.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Đaci OŠ „Kizur Ištvan“ sakupljaju plastiku

Đaci osnovne škole Kizur Ištvan od prvog do četvrtog razreda već godinama unazad prikupljaju plastičnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *