subota , 8 avgust 2020
Naslovna / Sport / Nova žetva medalja za plivače „Spartaka“

Nova žetva medalja za plivače „Spartaka“

Boris Boršoš, talentovani plivač „Spartaka“, nastupio je kao pojačanje za ekipu iz Hodmezevašarhelja na pionirskom Prvenstvu Mađarske za uzrast do 12 godina. koje je održano u Debrecenu.

U izuzetno jakoj konkurenciji, Boršoš je osvojio srebrnu medalju u štafeti 4 X 200 metara,, dok je u štafeti 4 X 100 metara bio treći.

Na Međunarodnom plivačkom mitingu „Bjelica kup 2019“, čiji domaćin je bio Vrbas, ekipa Plivačkog kluba „Spartak“, u sastavu: Leon Hemi, Lili Kuti, Anja Zubelić, Aleksa Ristić, Vanja Macanko, Miša Novović, Jana Mut, Petra Botka, Teodora Der i Ivana Vukomanović, u konkurenciji blizu 400 takmičara iz 24 kluba iz: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Srbije, donela je u Suboticu ukupno 18 medalja, a bilans odličja bio bi još bolji da takmičenje, zbog loših vremenskih uslova, nije bilo prekinuto.

Na tradicionalnom plivačkom maratonu, koji je, u organizaciji Plivačkog kluba „Kanjiža“ i Saveza za daljinsko maratonsko i masters plivanje, održan na jezeru Velebit kod Kanjiže, u trci na dva kilometra veterani „Spartaka“: Ana Vukičević, Marta Talpai i Ištvan Priboj, postali su prvaci u svojim starosnim kategorijama.

U trci na pet kilometara, koje je, ujedno, bilo i Prvenstvo Vojvodine, Filip Zavišić našao se na pobedničkom postolju u konkurenciji kadeta, a u apsolutnom poretku muškaraca bio je treći, dok je veteranka Mirna Vidaković u svojoj uzrasnoj kategoriji stigla na cilj prva.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U toku današnjeg dana biće završeno Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu

U toku današnjeg dana biće završeno Ekipno prvenstvo Srbije u tenisu za seniorke i seniore.Muška …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *