ponedeljak , 20 maj 2019
Naslovna / Uncategorized / Nezavisni sindikat Srbije

Nezavisni sindikat Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, utvrđeno da Policijski dindikat Srbije više nije reprezentativni sindikat u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Nezavisni sindikat Srbije je 19. februara uputio zahtev u kome navodi da je od poslednje provere reprezentativnosti PSS-a prošlo više od tri godine, a da postoje indicije da se, kako su naveli u dopisu, broj članova PSS-a smanjio i da zato smatraju da postoje uslovi za sprovođenje postupka provere reprezentativnosti“, naveo je MUP.
Nakon dobijenog zahteva, kaže se u saopštenju, sproveden je postupak preispitivanja reprezentativnosti PSS-a, tačnije provere kod kolikog broja zaposlenih se svakog meseca od plate odbija naknada na ime članstva u Policijskom sindikatu Srbije.
„Proverom je utvrđeno da PSS u svom članstvu ima manje od 15 odsto zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, što je zakonski minimum, te je stoga doneto rešenje kojim se utvrđuje gubitak reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije“, naveo je MUP u saopštenju.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Počasni građanin

Komisija za dodelu zvanja i priznanja objavila je Javni poziv za učešće u predlaganju građana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *