utorak , 18 jun 2019
Naslovna / Zanimljivosti / Naši sugrađani često popravljaju svoju obuću u obućarskoj radionici

Naši sugrađani često popravljaju svoju obuću u obućarskoj radionici

Obućarstvo važi za stari muški zanat, ali naši sugrađani često popravljaju svoju obuću u obućarskoj radionici u kojoj radi žena. Iz obućarske radnje ističu da je pravo vreme za popravku starih cipela i pripremu za jesenji period u kome šetnju može da pokvari propuštanje probušene cipele. U novoj brzoj usluži majstorica lepi, ušiva i krpi pohabane cipele, voli svoj posao i naziva ga umetničkim delom, a građani joj donose tašne, cipele, kaiše i novčanike.

Naš sugrađanin Rade Rudić, nekoliko decenija svoju obuću popravlja kod obućarke Mare i kaže da je njenim radom izuzetno zadovoljan. Osim toga što su pedantnije, spretnije žene obućari su i maštovitije, zaključuje uz napomenu da je zadovoljan i cenom usluge.

Jedna od retkih žena obućara u našem gradu je Mara Musin koja se obućarstvom bavi četrdeset i sedam godina i za to vreme se susrela sa mnogim pozitivnim komentarima upućenim njenom radu. Rekla nam je da je obućarski posao veoma lep i da je za njega neophodno imati mašte i biti kreativan. Obućarka nam je rekla da kada procenjuje čoveka uputi svoj pogled ka njegovoj obući i mnogo sazna o njemu, ono što najčešće primećuje u poslednje vreme jeste da naše stanovništvo nema para kao što ni ona nije mnogo zaradila baveći se ovim zanotom, ali ipak voli svoj posao.

Sugrađani pored cipela ostavljaju na popravci i torbe, a neretko se ni ne vrate po njih bez obzira da li su uslugu platili ili nisu. Radno vreme nove brze usluge je svakog radnog dana i subotom od 9 do 16 časova, cene su povoljne podsećaju u radnji.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kupujte jelke sa busenom!

U susret božićnim i novogodišnjim praznicima YU ECO televizija i Goranski rasadnik i ove godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *