ponedeljak , 28 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine organizuje izlete za učenike trećih razreda

Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine organizuje izlete za učenike trećih razreda

U organizaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine do 10. oktobra će 1624 učenika trećih razreda osnovnih škola koji pohađaju nastavu na mađarskom nastavnom jeziku boraviti na jednodnevnom izletu u jednom od 5 ponuđenih gradova. Među tim destinacijama je i Subotica sa Palićem, a cilj ovih izleta je upoznavanje dece sa zavičajem i kulturno-istorijskim nasleđem kao i tradicijom Vojvodine sa posebnim osvrtom na Mađarsku nacionalnu manjinu.

Na jednodnevnom izletu u našem gradu danas je boravilo 75 učenika iz Bečeja i Crne Bare. Oni su u pratnji učiteljica uz vodiča obišli znamenitosti Subotice. Tokom obilaska su posetili Gradski muzej, Sinagogu, Gradsku kuću i Zoo vrt na Paliću.

Treću godinu zaredom Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine organizuje za učenike trećih razreda koji nastavu pohađaju na mađarskom nastavnom jeziku jednodnevne izlete u vojvođanske gradove. Ove godine će 1624 učenika posetiti jednu od 5 ponuđenih destinacija. Ove godine u ponudi su: Subotica sa Palićem, Novi Sad sa Petrovaradinom, Senta, Zapadna Bačka i Zrenjanin sa Aračom.

Sva deca tokom obilaska dobijaju na poklon svesku koja sadrži opise svih mesta koja su deca posetila tokom izleta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Održana tribina „Politika i sindikat“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *