četvrtak , 26 april 2018
Naslovna / Sport / Na Paliću svečano je otvoreno Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju

Na Paliću svečano je otvoreno Evropsko univerzitetsko prvenstvo u veslanju

Svečanim defileom učesnika, na Velikoj terasi na Paliću, juče, je, i zvanično, otvoreno jubilarno, deseto po redu, Evropsko univerzitetsko takmičenje u veslanju.

Na ovom šampionatu , čiji organizator je Univerziteski sportski savez Srbije, a tehnički organizatori su Veslački klub Palić i novosadski Danubius 1885, uz veliku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Subotice, učestvuje blizu 500 veslača iz 23 evropske države, sa 83 univerziteta.

Tokom današnjeg dana voziće se kvalifikacione trke. U subotu, 15. jula, od 9 časova i 30 minuta do 12 sati na programu su trke takozvanog repesaža, a od 14 do 16 i 30 uslediće polufinalna nadmetanja.

Poslednjeg dana šampionata, u nedelju, 16. jula, održaće se finalne trke, koje će se voziti u prepodnevnom terminu od 9 časova do 12 sati i 30 minuta, a popodne od 14 i 30 do 16 sati, dok će se ceremonija dodele medalja i zatvaranje Evropskog univerzitzetskog prvenstva u veslanju obaviti kod Velike terase u terminu od 16 i 30 do 18 časova i 30 minuta.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Povodom Prvomajskih praznika, Gradski savez „Sport za sve“, u utorak, će organizovati sportsko rekreativnu manifestaciju „Trimbi“

Povodom Prvomajskih praznika, Gradski savez „Sport za sve“, već 43. put, u utorak, će organizovati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *