petak , 25 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Mladi su naša budućnost, ulažemo u njih

Mladi su naša budućnost, ulažemo u njih

Međunarodni Dan mladih posvećen problemima mladih širom sveta obeležava se danas, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da su mladi budućnost Srbije i da je prioritet Vlade da kontinuirano i sistematski ulaže u unapređenje položaja mladih i njihov ostanak u zemlji, prenosi TANJUG.

„Srbija ima mlade, obrazovane, talentovane i vredne ljude koje želi da zadrži, obezbedivši im bolje uslove za život, rad i napredak u svakom smislu, ali i da vrati naše stručnjake koji su otišli u inostranstvo“, rekao je ministar, koji je čestitao Međunarodni dan mladih.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je napomenuo da je u cilju sprečavanja migracija, doneta Strategija o ekonomskim migracijama proistekla iz ideje i zajedničkog rada Koordinacionog tela za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Republici Srbiji, a koje je osnovano 31. januara 2019. godine.

„Cilj Koordinacionog tela je da se stvori privredni i društveni ambijent kojim će se usporiti odlazak radno sposobnog stanovništva, ojačaju veze sa dijasporom, podstaknu povratne i cirkularne migracije, ali i privuku strani državljani različitih obrazovnih profila“, istakao je Đorđević.

Kako kaže, pitanje migracija koje se dešavaju i na globalnom i na unutrašnjem nivou su jedan od prioriteta Vlade, jer utiču na ukupan potencijal države.

Ministar je naveo da Republika Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.

„Cilj Vlade je da se oni državljani koji su otišli iz Srbije vrate u svoju zemlju, ali i da strani državljani svojim znanjem i radom pomognu u izgradnji bolje i jače Srbije“, poručio je Đorđević.

 

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Za 99 miliona ponuđena zgrada na Paliću i 82 hektara

Imovina Azotare u stečaju koju čine zemljište i stembeno poslovna zgrada ponuđena je na prodaju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *