utorak , 18 jun 2019
Naslovna / Sport / Mlade članice „Spartak Elektrovojvodine“ državne su prvakinje u hokeju na travi.

Mlade članice „Spartak Elektrovojvodine“ državne su prvakinje u hokeju na travi.

Mlade članice „Spartak Elektrovojvodine“ državne su prvakinje u hokeju na travi.

Od pre desetak godina, u Subotici je ponovo reorganizovan nekada čuveni Hokej klub na travi „Elektrovojvodina“ , ali sada pod novim imenom „Spartak Elektrovojvodina“.

U ovom sportskom kolektivu, trenutno, treniraju četiri uzrasne selekcije, a njihove devojke mogu se pohvaliti da su, uprkos skromnim uslovima rada, uspele da osvoje titulu državnog prvaka.

Sa prvotimcima, čiji prosek starosti ne prelazi 19 godina, kao trener, radi Josip Vujković Lamić, dok je za stručan rad sa mlađim kategorijama i devojčicama zadužen Stevan Matijević.

Izjava – Lara Maravić, golman Hokej kluba na travi „Spartak Elektrovojvodina“

Članovi Hokej kluba na travi „Spartak Elektrovojvodina“ svoje treninge održavaju u takozvanom balonu u Dudovoj šumi, a zainteresovani Subotičani mogu im se pridružiti utorkom i sredom, u terminu od 20 do 22 časa i subotom, od 17 do 19 sati. Pošto u Srbiji, u ovom momentu, postoje samo dva muška i četiri ženska hokej kluba na travi, takmičari u ovom sportu primorani su da, osim domaćeg prvenstva, koje se odigrava po turnirskom sistemu, utakmice igraju u šampionatu Mađarske, a sledeće godine biće obeležena sedamdesetogodišnjica igranja ovog sporta u Subotici.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Sportski Kutak 14.06.2019.

Sportski Kutak 14.06.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *