ponedeljak , 24 jun 2019
Naslovna / Politika / Ministri Knežević i Sijarto o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između Srbije i Mađarske

Ministri Knežević i Sijarto o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između Srbije i Mađarske

U hotelu Galerija održano je deveto zasedanje Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Mađarske kojom su kopredsedavali ministar privrede Goran Knežević i mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto. Na sastanku se govorilo o i evrointegracijama, ali osnovni predmet interesovanja Zajedničke komisije jesu ekonomski odnosi dve zemlje i mogućnost njihovog unapređenja.

Ministar privrede Goran Knežević podsetio je da su odnosi Srbije i Mađarske izuzetno prijateljski, što potvrđuje i veliki broj susreta na najvišem nivou. On je istakao da je cilj da se prijateljski odnosi dve zemlje pretoče u dobre ekonomske odnose. Na sastanku se govorilo o mogućnostima poboljšanja trgovinske saradnje.

Srbija i Mađarska sklopile su sporazume koji su, sa strane nacionalno-ekonomske privrede, izuzetno važni i koji će omogućiti poboljšanje ekonomskih odnosa dve zemlje, poručio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. On je najavio i da su u planu dva nova granična prelaza, kao i izgradnja pruge Segedin-Subotica-Baja.

Sijarto je podsetio da je OTP banka otkupila još jednu banku u Srbiji, kao i da kompanija „Mol“ iz Mađarske ima preko 100 miliona e investicija u našoj zemlji. Mađarska farmaceutska kompanija Rihter uskoro će potpisati sporazum sa Ministarstvom zdravlja Srbije, radi prodaje najznačajnijeg proizvoda najavio je ministar Sijarto.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Goran Bolić novi predsednik GrO Demokratske stranke

U subotu su održani stranački izbori za rukovodstvo Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici. Neposrednim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *