petak , 29 maj 2020
Naslovna / Zdravstvo / Međunarodni dan medicinskih sestara

Međunarodni dan medicinskih sestara

U sferi zdravstva, za vreme vanrednog stanja pored lekara, veliki teret podneli su i medicinske sestre i tehničari, te je na taj način važnost ovog poziva istaknuta, objašnjava glavna medicinska sestra Doma zdravlja Subotice, Melinda Tot Deme, na Međunarodni dan medicinskih sestara. Naše medicinske sestre dobrovoljno su se prijavile da rade u kovid ambulantama, rekla je Deme, te su tako pokazale profesionalnost i ljubav ka pozivu.

Subotičke medicinske sestre i tehničari svoj poziv obavljaju savesno, istakla je glavna medicinska sestra Doma zdravlja Subotica, Melinda Tot Deme, te je objasnila da je njihova uloga u zdravstvenom sistemu i te kako značajna. Medicinska sestra, je ta koja dočeka bebu kada dođe na svet, a često i poslednja osoba koju pojedinac vidi, objašnjava Deme.

Poziv medicinske sestre i tehničara, nosi određen rizik, nekada ovaj poziv predstavlja opasnost i po pojedinca koji ga obavlja, a radom u proteklom periodu, naši medicinari dokazali su da svoj posao obavljaju savesno i nisu pokazali strah, istakla je Deme. Naše medicinske sestre dobrovoljno su se prijavile da rade u kovid ambulantama, rekla je Melinda, a iako su obavljali rad pod težim okolnostima zbog zaštitne opreme, ni jedan pacijent nije ostao uskraćen za pomoć.

Pored medicinskih sestara i tehničara, veliku ulogu imaju i vozači hitne pomoći, kao i spremačice i svi pomoćni radnici koji su deo tima i koji su takođe mnogo radili i savesno obavljali svoj posao za vreme vanrednog stanja, naglasila je Deme.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nedelja zdravlja usta i zuba

Više od dve trećine dece školskog uzrasta ima naviku svakodnevnog pranja zuba češće od jednom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *