ponedeljak , 20 maj 2019
Naslovna / Sport / Međunarodna ženska moto štafeta

Međunarodna ženska moto štafeta

Prvi put u istoriji motociklizma žene, bajkerke iz svih krajeva sveta, okupile su se oko nesvakidašnjeg i hrabrog poduhvata, kao što je premijerna međunarodna moto-štafeta.

U ovaj pionirski poduhvat uključile su se bajkerke iz preko 90 zemalja, među kojima su i predstavnice Srbije.

Zamisao pokretača ove interesantne akcije, koja je, 26. februara, krenula iz Velike Britanije je da štafeta na motoru obiđe svet, kao i da devojke iz svake države učesnice organizuju rutu kroz svoju zemlju.

Iako ideja o međunarodnoj moto-štafeti nailazi na brojne prepreke, mahom finansijske i organizacione prirode, to ni malo nije demotivisalo oko 14 hiljada žena da se prijave i aktivno, putem samofinansiranja, kotizacije i donacija, učestvuju u organizaciji ovog događaja, čiji cilj će biti 12. januara naredne godine, takođe u Velikoj Britaniji. 

Prema prvobitnom planu, bajkerke će 30. i 31. marta proći kroz Bosnu i Hercegovinu, a 4. aprila krenuće put Makedonije. Dan kasnije štafeta će, preko graničnog prelaza Preševo, stići i u našu zemlju i obići će kulturno-istorijske znamenitosti Srbije, dok će 6. aprila, na Horgošu, biti predata mađarskom timu.

Iako je u pitanju ženska štafeta, i predstavnici takozvanog jačeg pola su više nego dobrodošli, a organizatori smatraju da bi slika koja se šalje u svet bila nerealna ako bi muška podrška koju svakodnevno dobijaju izostala za vreme trajanja ove atraktivne manifestacije.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

U nedelju igraće se finalni mečevi na teniskom Memorijalu „Jovan Kukaras“

Na teniskim terenima u Dudovoj šumi, u nedelju, će se odigrati finalni mečevi na tradicionalnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *